Goedkoop geld lenen

Spread the love

Goedkoop geld lenen is belangrijk. Des te goedkoper de lening, des te minder u aan de bank gaat terugbetalen. Goedkoop geld lenen is dan ook voor iedereen belangrijk. Vraag is natuurlijk alleen, waar begint u met goedkoop geld lenen? Moet u tientallen verschillende offertes aanvragen? Of is een aantal leningoffertes aanvragen al voldoende? Hoeveel verschillende aanbieders zijn er eigenlijk? En wat zijn de beste als u goedkoop geld lenen mogelijk wilt maken?

Hoe doe ik dit?

Om het voor iedereen zo overzichtelijk mogelijk te maken eerst maar de definitie die wij op geldlenen.eu hanteren voor goedkoop geld lenen. Goedkoop geld lenen is niet alleen lenen tegen een zo laag mogelijke rente of een zo laag mogelijk maandtermijn. Goedkoop geld lenen is het geld lenen tegen de laagste totale kosten gedurende de looptijd van de lening. We houden deze definitie aan omdat dit de meest eerlijke definitie is. Als u alleen kijkt naar een lage maandlast is de kans bijzonder groot dat de kosten voor de lening juist fors oplopen. Als u nagaat wat u dan in totaliteit terugbetaald aan de lening kan dit vele malen teveel zijn.

Tegen de laagste rente

Een lening aanvragen kost, zeker online, natuurlijk geen geld. Voor het aanvragen van een lening worden er namelijk geen kosten in rekening gebracht. Pas als u de lening daadwerkelijk afsluit zult u geld moeten gaan betalen. Een belangrijk onderdeel bij het goedkoop geld lenen is de rente. Des te lager de rente, des te beter de basis voor een goedkope lening. De laagste rente vind u overigens bij de kredietbemiddelaars en niet rechtstreeks bij u eigen bank. Vergelijkt u de tarieven maar eens. U zult al snel zien dat een lening bij bijvoorbeeld de ABN Amro vele malen duurder is dan een kredietbemiddelaar of bijvoorbeeld Freo. Kijk, zoals al aangegeven, altijd ook naar andere onderdelen van de lening, zo is het verstandig om ook na te gaan wat de totale kosten voor de lening zijn. Staart u zich overigens niet helemaal blind op de rente. Let ook op de voorwaarden. Een rentepercentage van 0,2% lager levert u een voordeel op van € 2,00 per geleende € 1.000,00. Per jaar!. Natuurlijk is ook € 2,00 per jaar toch weer geld, en u hoeft er niets voor te doen. Maar vergeet niet om de voorwaarden te vragen.

Een goedkope lening tegen lage maandlasten

Als uw definitie van goedkoop geld lenen net iets anders is kunt u kijken naar een lening tegen de laagste maandlasten. Dit kan door bijvoorbeeld een doorlopend krediet met een aflossing van 1% van uw kredietlimiet af te sluiten. Of een persoonlijke lening af te sluiten met een hele lange looptijd. Schrikt u in beide gevallen dan niet van de totale kosten van de lening. Met een lange looptijd betaald u namelijk veel rente over het geld dat u leent.

Goedkoop en verantwoord lenen met advies

Als u een lening aan gaat vragen heeft u de keuze uit het geld lenen met advies, en het geld lenen zonder advies. Het zogenaamde execution only. Veel consumenten kiezen voor de laatste variant. Het zelf online regelen van de lening. Op zich een prima keuze natuurlijk.
Toch kan het ook verstandig zijn om advies in te winnen. Het prettige hierbij is dat advies met betrekking tot geld lenen altijd helemaal gratis is. Dit is vastgelegd in de WCK (Wet op het consumenten krediet). Hierin is duidelijk aangegeven dat een adviseur niet beloond mag worden voor het bemiddelen van een lening. Hoe het dan zit met de beloning op geld lenen leest u op de homepagina van geldlenen.eu