Lening oversluiten

Spread the love

Heeft u een bestaande lening, en wilt u deze lening oversluiten? Dat is in veel gevallen mogelijk. Sterker nog, de afgelopen jaren zijn de mogelijkheden verder verruimd. Waar het tot enkele jaren geleden alleen nog mogelijk was om een krediet af te sluiten als u aan de geldende NVF leennormen voldeed, is het nu ook mogelijk om een lening oversluiten mogelijk te maken als u niet aan deze norm voldoet.
Hoe dit werkt? Eigenlijk vrij eenvoudig. Er zijn nog niet eerder zoveel mogelijkheden geweest om een lening oversluiten mogelijk te maken. Geld lenen kan vaak goedkoper.

Hoe sluit ik een lening over?

Een lening oversluiten is ontzettend eenvoudig. U kunt snel en eenvoudig een lening aanvragen, de instantie waar u de lening aanvraagt weet, tijdens kantoortijden, binnen enkele uren wat de mogelijkheden voor u zijn. Zoals aangegeven is er door de ruimere acceptatienormen bij de banken meer mogelijk dan in het verleden. Het enige waar u aandacht voor moet hebben is het goed narekenen of uw nieuwe lening echt voordeliger is dan uw lopende lening. Zo lijkt een lening met een lage maandlast natuurlijk heel mooi, praktijk is echter dat u alleen maar de looptijd verder uitsmeert. Hierdoor betaalt u uiteindelijk veel meer voor uw lening.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet oversluiten kan een voordeel hebben, zeker als de rente echt veel lager is dan de rente op uw huidige lening. Toch is het verstandig om ook bij een doorlopende lening oversluiten op meer te letten dan alleen de rente. Een lage rente is natuurlijk fijn, maar een controle berekening is altijd goed om te doen. Wat u zou kunnen doen is de theoretische looptijd van de lopende lening x het maandtermijn te doen. En de uitkomst daarvan te noteren. Als u ditzelfde met de nieuwe lening doet, ziet u wat u in totaliteit moet terugbetalen aan de leningen. Met deze berekening kunt u eenvoudig zien wat het verschil is in de oude en nieuwe situatie.
Heeft u toch nog vragen? De adviseur van de kredietaanbieder moet u dit natuurlijk goed en duidelijk uit kunnen leggen. Voel u niet “dom” als u meerdere vragen moet stellen. Als u het niet helemaal begrijpt kunt u juist beter blijven doorvragen. Sluit geen lening af waarbij er nog zaken onduidelijk zijn. Geld lenen moet namelijk wel verantwoord blijven.

Persoonlijke lening

Het verschil tussen een persoonlijke lening oversluiten of een doorlopend krediet oversluiten is natuurlijk heel klein. In beide gevallen gaat het erom dat u een financiering over wenst te sluiten. In beide gevallen kunt u ook het best de controle berekening maken om na te gaan wat u uiteindelijk nog terug moet betalen. Dit is een eenvoudige berekening en geeft u alleen maar meer inzicht als het gaat om het bedrag dat u in totaliteit nog terug moet betalen. Hoe hoger dit bedrag, hoe minder voordelig de lening.

Minilening oversluiten

Heeft u een minilening en moet u hem op zeer korte termijn terugbetalen? Dan is het zaak om dit snel te regelen. Een nieuwe minilening aanvragen kan natuurlijk een optie zijn. Maar zal zeker niet de meest voordelige mogelijkheid zijn. Als u een minilening wilt oversluiten naar een doorlopend krediet of een persoonlijke lening kunt u echter een uitdaging hebben. Er zijn veel kredietmaatschappijen die geen lening meer verstrekken indien er een minilening storting op de bankafschriften staat. Reden hiervoor is dat ze bang zijn voor problematische kredietverstrekking. Men zien minileningen echt als een product voor consumenten met een verhoogd risico. Houdt hier dus rekening mee als u een lening wilt afsluiten.