Minilening

Spread the love

Een minilening is een kleine lening tot een bedrag van 1500 Euro. U kunt deze lening vaak binnen 10 minuten afsluiten. Dat is ook gelijk het grote voordeel van een minilening. Een minilening is snel geld lenen. De vraag is dan natuurlijk nog wel of een minilening voor u ook een geschikte leenvorm is? En wat kost het afsluiten van een minilening eigenlijk?

Minilening aanbieders in Nederland

Ferratum Minilening aanvragen

Ferratum
Rente: 13,99%
BKR: Lenen zonder BKR
Bedrag: 100 – 1500 euro
Vraag nu een minilening aan! Deze komt binnen 24 uur op je rekening.

In het bovenstaande schema kunt u al snel zien dat er nog maar een beperkt aantal aanbieders zijn voor minileningen. Waar in het verleden er tientallen aanbieders zijn geweest voor de minilening, destijds ook wel sms kredieten, is het aantal nu in snel tempo geslonken. Belangrijkste reden hiervoor is het verscherpte toezicht. Diverse aanbieders hebben behoorlijke boetes gehad voor het niet op de juiste manier verstrekken van minileningen. De verstrekkers die nu over gebleven zijn hebben het nog altijd niet eenvoudig. Maar hebben de zaken blijkbaar op orde.

Minilening en het BKR

Een reden waarom de minilening zo populair geworden is, is het ontbreken van de BKR toetsing. Geld lenen zonder BKR toetsing is namelijk eigenlijk alleen nog mogelijk bij een minilening, en bij het geld lenen van particulieren. Bij de “normale” geldleningen zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening vinden altijd BKR toetsingen plaats. Indien u een negatieve BKR registratie heeft zal de lening meestal niet verstrekt gaan worden.

Voordelen van een minilening

Er zijn twee belangrijke voordelen bij een minilening. De eerste is dat het geld snel op uw rekening staat. De Ferratum groep, waaronder de verstrekkers van minileningen vallen, zijn voornamelijk bezig met efficiency. Niet alleen intern, maar ook als het gaat om de processen voor het verstrekken van de leningen. De doelstelling is om de lening zo snel mogelijk akkoord te geven, en om ervoor te zorgen dat leningen ook weer zo snel mogelijk worden uitbetaald. Als u bestaande klant bent kan dit binnen 10 minuten. Binnen 10 minuten geld lenen is dus zeker geen utopie.
Het tweede voordeel hebben we al eerder benoemd. Geld lenen zonder BKR toetsing is voor veel consumenten echt de enige oplossing om te voorzien in een kredietbehoefte.

Nadelen van een minilening

Naast voordelen heeft een minilening natuurlijk ook nadelen. Het grootste nadeel is de kosten. Een minilening afsluiten is zeker geen voordelige manier van geld lenen. Het is meer een vorm van snel geld lenen, dan van goedkoop geld lenen. Een minilening is de enige mogelijkheid om geld lenen binnen 10 minuten zonder BKR toetsing mogelijk te maken. Daar hangt echter wel een prijskaartje aan. Als vuistregel kunt u aanhouden dat geld lenen in de vorm van een minilening tussen de 20% en 30% kost van het bedrag dat u gaat lenen. Leent u € 200,00? Dan moet u binnen 30 dagen tussen de € 240,00 en € 260,00 terugbetalen. Als u dit op jaarbasis uitrekent komt u dan ook op immense rentepercentages van ver boven de 100%.

Aanbieders van minileningen

Des te meer concurrentie, des te lager de prijs. Dit is niet alleen zo bij de minilening, maar ook bij veel andere producten. En hier schuilt gelijk een groot risico in. Het aantal aanbieders van minileningen is beperkt. Zeer beperkt. Er is eigenlijk nog maar één aanbieder die werkt met twee verschillende entiteiten. Dit zijn Ferratum en Saldodipje. Beide hebben echter dezelfde eigenaar. Namelijk Ferratum. Er is dus feitelijk geen verdere concurrentie meer als het gaat om het verstrekken van minileningen.