WOZ Krediet

Spread the love

Een WOZ krediet is eigenlijk een wat verouderde term. Een WOZ krediet wordt tegenwoordig een huiseigenarenkrediet genoemd. Er zijn tussen deze twee krediet vormen dan ook weinig of geen verschil. Het voordeel van een WOZ krediet was de lagere rente, geld lenen is dus goedkoper met een koopwoning. Dat is tegenwoordig met een huiseigenarenkrediet nog altijd hetzelfde. U ontvangt een 0,2% lagere rente omdat u de eigenaar bent van een koopwoning. En, helaas voor de mensen met een huurwoning, mensen met een koopwoning betalen gemiddeld nu eenmaal beter aan hun lening. Maar, krijgt u met een koopwoning eigenlijk altijd een huiseigenaren krediet? Of zijn er nog voorwaarden waar u aan moet voldoen?

WOZ Krediet

Een WOZ krediet is dus feitelijk niets anders dan een lening voor mensen met een koopwoning. Waar in het verleden nog wel gekeken werd naar de hoogte van de hypothecaire inschrijving en de waarde van de woning, is dit de laatste tijd eigenlijk alleen nog maar minder geworden. Banken die werken met een WOZ Krediet of huiseigenaren krediet verstrekken dus eigenlijk nog sneller een WOZ krediet dan in het verleden.
Een WOZ krediet is overigens feitelijk niets anders dan een “gewone” persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Met als enig belangrijk verschil dat de rente een stukje lager is. Heeft u een koopwoning en wilt u goedkoop geld lenen? Dan kan een WOZ krediet een hele goede optie voor u zijn.

WOZ krediet aanvragen

Om een WOZ krediet aan te vragen hoeft u niets bijzonders te doen. Een gewone lening aanvragen is voldoende. Kredietbemiddelaars kijken zelf bij uw aanvraag uiteraard direct na of u een koop of een huurwoning heeft. Hierdoor kan de kredietbemiddelaar u gelijk een lagere rente geven. U hoeft er niet bang voor te zijn dat de kredietbemiddelaar u deze lening niet zal aanbieden omdat de bemiddelaar dan minder aan u zou verdienen. De verdiensten bij een reguliere lening of een WOZ krediet zijn voor zover wij weten helemaal gelijk.

WOZ krediet en het BKR

Een spelbreker bij het huiseigenarenkrediet kan een negatieve BKR registratie zijn. Geld lenen zonder BKR toetsing is met een huiseigenarenkrediet namelijk niet mogelijk. Banken zullen u alleen een lagere rente aanbieden als zij het idee hebben dat ze minder risico lopen. Bij een koopwoning krijgt u voordeel, namelijk een lagere rente. De bank wil dan graag extra zekerheden hebben. Deze heeft de bank niet direct bij een koopwoning. Het enige dat de bank weet uit hun eigen ervaringscijfers is, dat mensen met een koopwoning de lening vaker goed terugbetalen dan mensen met een huurwoning. En dat is dan ook precies de reden waarom zij het voordeel van een lagere rente aan mensen met een koopwoning geven.
Een negatieve BKR registratie werd in het verleden minder zwaar meegeteld dan tegenwoordig. Als u nu een negatieve BKR registratie heeft wordt de toegang tot de kredieten u helaas vaak ontzegd.