Bedrijfslening Aanvragen

Waar ondernemers voorheen nogal afhankelijk waren van banken voor een zakelijke lening, en startende ondernemers nul op rekest kregen bij een leningaanvraag, daar zijn in de loop van de tijd een aantal dingen veranderd. In positieve zin. Startende ondernemers komen steeds sneller in aanmerking voor een lening. Daarvoor maken zij vaker gebruik van Crowdfunding platforms. En gelukkig begrijpen zakelijke banken inmiddels óók dat zij de teugels moeten laten vieren. Meer daarover leest u hieronder.

Top 6 aanbieders

Aanbieder Rente Aanvragen
Funding Circle v.a. 3,79% Vraag aan
New10 v.a. 2,8% Vraag aan
Rabobank v.a. 9,0% Meer info
OPR Bedrijfskrediet v.a. 5,0% Vraag aan
B2BusinessLening v.a. 2,9% Vraag aan
ING Bank v.a. 9,5% Meer info

Zakelijke lening afsluiten tegen gunstige voorwaarden

Zo hanteren Lendico en Knab extra gunstige voorwaarden voor ondernemers die geld willen lenen. Zo hoeft u bij Lendico niet 3 jaar maar 2 jaar actief te zijn als zelfstandig ondernemer om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening. Als zzp’er wordt u gewoon geaccepteerd. En Knab richt zich specifiek op kleine ondernemers en bij hen kunt u de voordeligste zakelijke lening van Nederland afsluiten!

bedrijfskrediet aanvragen

Bedrijfslening aanvragen zodat u kan investeren

Een zakelijke lening noemen we ook wel een ondernemerskrediet. Daarmee kunt u investeren in uw bedrijf. Zo kunt u met een dergelijke lening bijvoorbeeld belangrijke machines aanschaffen, een bedrijfswagen financieren of een winkel inrichten. Zorg voor een goed ondernemingsplan. In het onderstaande overzicht treft u de mogelijkheden om een bedrijfslening aan te vragen.

Funding Circle, een uniek platform in Nederland

Een nieuwe speler op de markt die zakelijke leningen aanbiedt is de aanbieder Funding Circle. Verschillende investeerders kunnen zich op uw project intekenen. Het minimale leenbedrag bedraagt slechts 5.000 euro en de minimale rente bedraagt zo’n 3,8%.

Qredits voor ondernemers die een beetje geld nodig hebben

Een relatief nieuwe aanbieder van zakelijke kredieten in Nederland is Qredits. Zij verstrekken kleine leningen aan starters en zzp’ers. Deze stichting is in het gat gesprongen dat reguliere banken hebben laten vallen. Heeft u als kleine ondernemer snel een beetje geld nodig? Dan maakt u bij Qredits de meeste kans.

Geld verzamelen via Crowdfunding met behulp van Fundipal

Een lening afsluiten via Crowdfunding platforms wordt steeds populairder. Niet alleen particulieren lenen steeds vaker geld via Crowdfunding. Ook voor ondernemers is het een interessante optie. Op Fundipal kunt u bepalen welk leenplatform voor u het meest geschikt is.

Knab maakt zakelijk lenen weer goedkoop

Wilt u geld lenen voor uw bedrijf tegen de laagste rente? Informeer dan eens bij de zakelijke bank Knab. Bij deze bank leent u altijd goedkoop geld. Met Knab Crowdfunding kunnen investeerders uw idee of project financieren. Knab regelt overigens alles voor u. De bank doet wel een kredietcheck en u zult enkele documenten moeten aanleveren zoals uw meest recente jaarrekeningen en een bedrijfsplan.

Zakelijk lenen zonder BKR

Een bedrijfslening aanvragen met een negatieve BKR-registratie is in veel gevallen mogelijk. Als particulier komt u vrijwel nooit in aanmerking voor een lening met BKR, maar voor bij een onderneming wordt vaak gekeken naar de ondernemingsplan. Daardoor is het mogelijk verstandig om verschillende offertes aan te vragen bij de bovenstaande partijen.

Zakelijk lenen zonder Cijfers

Veel verstrekkers vragen een minimale jaaromzet van minimaal een bepaald bedrag. Vaak ligt dit bedrag op zo’n 50.000 tot 75.000 euro per jaar. Vooral nieuwe bedrijven kunnen deze jaarcijfers niet aantonen. Voor een zakelijk krediet volstaat daarom een goed onderbouwd bedrijfsplan vaak. Vraag daarom verschillende offertes aan bij de verschillende verstrekkers die u hierboven treft.

Bedrijfslening FAQ

Wanneer krijg ik de bedrijfslening op mijn rekening?

Het krediet heeft u meestal al binnen een paar dagen op uw rekening na het opvragen van een offerte. De meeste bedrijven keuren namelijk binnen één tot twee werkdagen uw aanvraag goed of ze keuren hem af. Dit zorgt ervoor dat u snel over het geld kunt beschikken.

Kan ik een bedrijfskrediet afsluiten?

In eerste instantie dient u te staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In veel gevallen vragen verstrekkers om een minimale jaaromzet of om een goed bedrijfsplan. Indien u nog maar net bent begonnen dient u te beschikken over een uitgebreide bedrijfsplan. Ook komt u in aanmerking voor crowdfunding.


Zakelijke lening berekenen

Stel dat u op 1 januari 2018 een zakelijke lening afsluit van 10.000 euro met een looptijd van 5 jaar. De lening is 2 maanden later, op 1 maart 2018 opgenomen. We gaan uit van een rentepercentage van 8,00% per jaar.

Rentekosten in mei: 31 dagen / 360 * 8,00% * 10.000 euro = 68,89 euro rentekosten in mei

Aflossing in mei: 10.000 euro / 60 (maanden) = 166,67 euro aflossingsbedrag in mei

 

Extra kosten

Afsluitprovisie: 3% * 10.000 euro = 300 euro